SGP-jongeren maakt zich zorgen over het feit dat antisemitisme groeit in Nederland en Europa. Veel mensen zijn niet goed geïnformeerd over de Joden en de Holocaust. Dit kan heel verkeerde dingen tot gevolg hebben. De laatste jaren is er zelfs sprake van aanslagen op Joodse doelen. De overheid moet er alles aan doen om de veiligheid van Joodse burgers te waarborgen.

SGP-jongeren spreekt zich uitdrukkelijk uit tegen deze vorm van racisme. Het is belangrijk om antisemitische uitingen te bestraffen, maar nog belangrijker om deze bij de wortel aan te pakken door bijvoorbeeld onderwijs. Daarnaast moet er ook bij het integratieproces duidelijk worden gemaakt dat antisemitisme absoluut niet past bij de Nederlandse waarden, mede omdat antisemitisme vaak ontstaat in gezinnen met islamitische ‘roots’.

Concreet

  • Antisemitisme moet als probleem in Nederland worden benoemd.
  • Antisemitisme moet blijvend serieus worden genomen bij het onderzoeken van aangifte en niet worden gezien als 'normaal'. Antisemitische uitingen moeten streng worden bestraft.

De Nederlandse overheid moet in lesprogramma's paragrafen opnemen waarin duidelijk wordt gemaakt wat antisemitisme is en waarom dit verwerpelijk en strafbaar is.