SGP-jongeren is erg kritisch op de publieke omroep. Wij vragen ons af in hoeverre de publieke mroep de publieke zaak nog dient. De publieke omroep moet een middel zijn waarmee jong en oud op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in de wereld, een plek van educatie en objectiviteit. Een omroep waar mensen iets van leren in plaats van vermaakt te worden. Alleen programma's met een informatief, educatief en cultureel karakter kunnen straks nog op financiering rekenen, vindt SGP-jongeren. Kijkcijfers moeten niet bij uitstek leidend zijn, maar het doel van de uitzendingen dat wordt beoogd.

SGP-jongeren is hierbij niet voor enige vorm van censuur, maar voor een voortdurend besef dat de samenleving ook voorzien moet worden van een ander geluid dan dat van platvloers entertainment. SGP-jongeren is daarom ook voorstander van een instituut voor de gehele publieke omroep wat zich hierop kan richten en waar nodig de publieke omroep op de vingers tikt. Een publieke omroep waar het belastinggeld ook daadwerkelijk wordt besteed aan publieke doelen en waar heel Nederland mee in kan stemmen, daar staat SGP-jongeren voor.

Concreet:

  • De publieke omroep moet, in plaats van drie tv-zenders, twee tv-zenders hebben;
  • De publieke omroep moet een objectieve, niet-gekleurde omroep worden waarin educatie en objectiviteit de norm zijn;
  • Educatie moet voor de hele samenleving zijn, geen platvloers vermaak, maar bijvoorbeeld interessante documentaires met achtergronden of informatieve talkshows met variërende gasten;
  • De publieke omroep mag ruimte bieden aan verschillende (politieke) geluiden, maar deze moeten dan wel in balans zijn.