SGP-jongeren lanceert billboardcampagne tegen gokken: “Geef gokken een rode kaart”

Rotterdam, 26 juni 2024 – Met het Europees Kampioenschap in volle gang en de toenemende gokactiviteiten onder jongeren, heeft SGP-jongeren besloten actie te ondernemen. Een recent onderzoek toont aan dat zes op de tien jongeren overwegen om deze zomer te gokken op sportwedstrijden. Dit leidt tot een gemiddeld verlies van 600 euro per jaar per gokaccount onder jongeren, wat niet alleen zuur is, maar ook ernstige (financiële) problemen met zich meebrengt.

Als reactie hierop start SGP-jongeren een grote campagne met de duidelijke boodschap: “Geef gokken een rode kaart”. Vanaf 26 tot en met 28 juni is de actie zichtbaar langs snelwegen door heel Nederland. Daarnaast wordt er ook een onlinecampagne uitgerold met advertenties en de inzet van sociale media. Met deze actie wil SGP-jongeren bewustwording creëren over de grote risico’s van gokken en pleiten voor een totaalverbod op gokken.

“De verleiding om te gokken is groot, vooral tijdens grote sportevenementen zoals het EK. We zien echter de negatieve impact die gokken heeft op de financiële en mentale gezondheid van jongeren. Het is nu tijd om in te grijpen,” zegt Gerbrand van Hoef, bestuurslid Politiek bij SGP-jongeren. “Met onze campagne willen we een duidelijk signaal afgeven aan zowel jongeren als beleidsmakers: gokken is geen spel en moet daarom verboden worden.”