Interview met vicevoorzitter Peter

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen Peter?

Ik ben Peter de Leeuw, 23 jaar en ik woon samen met mijn vrouw in het mooie Alblasserdam. Naast het vicevoorzitterschap bij SGP-jongeren, werk ik als data consultant bij Growteq in Ridderkerk.

Wat was voor jou de aanleiding om actief te worden voor SGP-jongeren?

Ik ben bij de SGP-jongeren begonnen als lokale vrijwilliger, omdat ik naast mijn studie en mijn werk op zoek was naar een manier om meer voor de samenleving te betekenen. Daarnaast leerde ik bij de SGPJ veel leuke mensen kennen. Dit zorgde voor veel motivatie en zodoende ben ik meer en meer actief geworden.

Je bent vicevoorzitter, wat doe je dan eigenlijk?

Als vicevoorzitter ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen de organisatie gebeurd. Waar de voorzitter het gezicht naar buiten is, is de vicevoorzitter het gezicht naar binnen. Als vicevoorzitter ben ik constant bezig met wat beter kan in onze organisatie. Hiervoor pak ik allerlei gave projecten op, zodat we onze organisatie nog mooier kunnen maken.

Wat heb je geleerd in de afgelopen twee jaar als bestuurslid?

Vooral heb ik heel veel leuke nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast leer je wat het is om een vereniging te besturen en hou je je bezig met allerlei politieke thema’s.

Je hebt ongetwijfeld veel mooie herinnering opgebouwd, noem er eens een aantal.

Er zijn meerdere herinneringen die naar boven komen. De lancering van de nieuwe huisstijl was bijvoorbeeld een heel gaaf moment. De projectgroep was super gemotiveerd en iedereen was enthousiast en blij met het resultaat. Ook de jaarlijkse bestuursweekenden en de halfjaarlijkse congressen zijn altijd super gezellig!

Wat zou je willen meegeven aan je opvolger?

Vicevoorzitter is een prachtige functie voor mensen die zich graag achter de schermen willen inzetten voor christelijke politiek.

In deze serie vertellen Peter de Leeuw (vicevoorzitter) en Gerard van Rijswijk (bestuurslid Politiek) waarom je zeker zou moeten solliciteren voor de vacatures van deze functies. Klik hier om naar het interview met Gerard te gaan.

Vacature

Interesse in de functie van vicevoorzitter?