Interview met politiek bestuurslid Gerard

Gerard, kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Gerard, 22 jaar en nu ruim 1,5 jaar actief als bestuurslid van SGP-jongeren. Ik heb dit eerst gedaan naast mijn studie en mag het sinds de zomer doen naast mijn werk.

Waarom ben je actief geworden bij SGP-jongeren?

Ik denk dat SGP-jongeren een mooie en laagdrempelige manier is om kennis te maken met de landelijke politiek Wat mij aantrok was de manier waarop SGP-jongeren politiek bedrijven bij een geopende Bijbel. Daarnaast is het bij SGP-jongeren ook gewoon heel gezellig.

Je bent bestuurslid Politiek, wat houdt dat precies in?

Als bestuurslid politiek ben ik verantwoordelijk voor de politieke koers van de organisatie. Waar komen we vandaan? En waar willen we heen? Samen met diverse politieke commissies denk ik na over onze politieke standpunten. Daarnaast heb ik regelmatig contact met de verschillende landelijke SGP-politici. Als politiek bestuurslid ben je ook aanspreekpunt voor de diverse media. Op deze manier probeer ik het geluid van SGP-jongeren te versterken.

Je bent nu zo'n anderhalf jaar actief zei je net, wat heb je geleerd in deze tijd?

Als bestuurslid van SGP-jongeren leer je enorm veel. Je leert in het bestuur diverse belangen tegen elkaar af te wegen om zo het beleid van de vereniging vorm te geven. Daarnaast ontmoet je heel veel verschillende mensen die allen een andere benadering vereisen. Tot slot leer je ook diverse politieke vaardigheden, zoals debatteren en het spreken voor de camera.

Je hebt ongetwijfeld veel mooie herinneringen opgedaan als bestuurslid, wat was voor jou een hoogtepunt?

Voor mij is dat de SGP-jongerendag die we afgelopen mei mochten hebben. Bijna 1000 jongeren kwamen bij elkaar in Utrecht op dit fantastische evenement. Als bestuurslid politiek mocht ik een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement door een podiumgesprek te voeren met Jos Wienen, burgermeester van Haarlem.

Wat zou je willen meegeven aan mensen die ook geïnteresseerd zijn om bestuurslid Politiek te worden?

Ik hoop dat er iemand komt die sterk betrokken is op de christelijke politiek én bestuurlijke ervaring op wil doen. Mijn functie is daarin uniek en biedt een buitengewoon mooi platform om jezelf te ontwikkelen. Ik had anderhalf jaar geleden niet durven denken dat ik zoveel zou leren bij deze club!

In deze serie vertellen Peter de Leeuw (vicevoorzitter) en Gerard van Rijswijk (bestuurslid Politiek) waarom je zeker zou moeten solliciteren voor de vacatures van deze functies. Klik hier om naar het interview met Peter te gaan.

Vacature

Interesse in de functie van bestuurslid Politiek?