SGP-jongeren reikte op 8 oktober twee Oranje Bovenprijzen uit. De Oranje Bovenprijs wordt jaarlijks gegeven aan politici en andere personen die zich inzetten voor thema’s die de organisatie belangrijk vindt. Door de coronacrisis moest de organisatie de uitreiking in 2020 cancelen; dat werd nu goed gemaakt door een dubbele uitreiking. De ontvanger van de 2020-editie is columnist, wetenschapper en schrijver Rosanne Hertzberger. Voor 2021 ging de prijs naar CDA-kamerlid Derk Boswijk.

Oorspronkelijk zou Hertzberger de prijs in ontvangst hebben genomen op de SGP-jongerendag 2020, met als thema ‘Leven’. Dit vanwege haar herhaaldelijke pleidooi tegen verruiming van de euthanasiewetgeving. Door corona moest de jongerendag gecanceld worden, waardoor ook de uitreiking werd uitgesteld.

Anno 2021 heeft Hertzberger de prijs nog steeds verdiend, zegt SGPJ-voorzitter Leander Tramper: ‘Ook tijdens de coronapandemie is Hertzberger ons regelmatig positief opgevallen, onder meer door haar pleidooi tegen vaccinatiedwang in de vorm van een coronapaspoort. Daarnaast verzet zij zich net als SGP-jongeren tegen de verruiming van de euthanasiewetgeving. De prijs is dus dubbel en dwars verdiend.’

De nieuwe uitreiking voor 2021 ging naar CDA-kamerlid Derk Boswijk. Boswijk zit sinds dit jaar in de Tweede Kamer en is daarnaast reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht. Politiek Bestuurslid Johan de Leeuw: ‘Boswijk krijgt de prijs voor zijn persoonlijke inzet voor de Afghaanse tolken en andere medewerkers tijdens de evacuatie uit Afghanistan afgelopen zomer. Door persoonlijk te helpen met het begeleiden van medewerkers deed hij meer dan van een Kamerlid verwacht mag worden. Voor deze uiting van naastenliefde hebben we als SGPJ groot respect.’ Op de SGP-jongerendag 2022 wordt de volgende Oranje Bovenprijs uitgereikt. Het thema van deze dag wordt later dit jaar bekend gemaakt.