BENNEKOM – Op de tweede dag van het najaarscongres heeft SGP-jongeren een essaybundel gepubliceerd onder de titel ‘Eeuw uit, eeuw in’. SGP-voorzitter Peter Zevenbergen ontving uit handen van SGP-jongerenvoorzitter Willem Pos het eerste exemplaar.

De essaybundel is een cadeau van SGP-jongeren aan de SGP, die dit jaar haar 100-jarige jubileum viert. Auteurs van de bundel zijn bestuursleden en leden van politieke commissies van SGP-jongeren. Zevenberg liet weten onder de indruk te zijn van het niveau van de essays, die volgens hem blijk geven van ‘belezenheid en betrokkenheid’.

Zevenbergen haalde twee essays naar voren. Hij stemde in met de woorden van voorzitter Pos, die stelt dat de wegen van de SGP en de christendemocratische traditie scheiden waar Schriftkritiek opkomt en pragmatisme de boventoon voert. Van conservatisme valt ook geen heil te verwachten; conservatisme is voor het staatkundig-gereformeerde denken ‘slechts bijvangst’ volgens voorzitter Pos.

De SGP-voorzitter sloot ook aan bij het pleidooi van politiek bestuurslid Maarten van Nieuw Amerongen, die de SGP oproept consequenter stelling in te nemen voor een economische visie ‘waarin niet rendement of nut, maar welzijn en gezinsleven centraal staan’.

SGP-voorzitter Zevenbergen sloot af met een oproep tot bezinning, en deed een aanbeveling aan SGP-bestuurders en -vertegenwoordigers om kennis te nemen van de publicatie van SGP-jongeren.