Rody van Heijst (26) uit Lansingerland wordt de nieuwe voorzitter van SGP-jongeren. Hij volgt op het voorjaarscongres op 9 april Peter de Leeuw op, die sinds november 2021 waarnemend voorzitter was. Het hoofdbestuur van de SGP ging eerder al akkoord met zijn benoeming. Tijdens de algemene ledenvergadering op 9 april zal Van Heijst zijn maidenspeech uitspreken.

Jongeren politiek is voor iedereen

Van Heijst begon op het ROC Mondriaan en leerde daarna verder. Momenteel studeert hij bedrijfskunde. Van Heijst: ‘Onze organisatie heeft een enorme verscheidenheid aan jongeren vanuit verschillende (kerkelijke) achtergronden, interesses en opleidingsniveaus. Ik zie het als mijn taak om deze diverse groep christelijke jongeren te vertegenwoordigen in de politiek. Dat ik bekend ben met zowel het MBO als het hoger onderwijs helpt mij daarbij.’ Van Heijst is geen nieuwkomer binnen SGP-jongeren. Sinds 2018 was hij actief in diverse commissies en sinds 2021 is hij landelijk bestuurslid.

Ons geluid laten horen voor een breed publiek

Van Heijst stelt zich als ambitie om het bereik van het verhaal van SGP-jongeren te versterken en te verbreden. ‘Bijbelse politiek is iets wat op mijn 19e ook ging leven toen ik vanuit mijn niet-kerkelijke achtergrond tot geloof mocht komen. Ik denk dat wij een prachtig verhaal hebben: politiek gebaseerd op de Bijbel. Dat verhaal wil ik de komende jaren gaan vertellen, aan iedereen die het horen wil!’