Beste vrienden van SGPJ,

In dit korte nieuwsbericht deel ik graag met jullie dat voor mij de tijd is gekomen om het voorzitterschap over te dragen. Vanaf het voorjaarscongres (zaterdag 23 maart) leg ik mijn taken als voorzitter neer. Na de mooie maar intensieve campagneperiode heb ik de tijd genomen om rustig na te denken en de balans op te maken. Het combineren van een fulltime baan, een studie Bedrijfskunde en mijn betrokkenheid bij SGP-jongeren was altijd goed te managen. Echter, het afgelopen jaar bleek een uitzondering en resulteerde in aanzienlijke studievertraging. Ik ben blij en dankbaar voor die tijd, maar dit jaar vraagt om de nodige focus. Helaas gaat dat niet samen het voorzitterschap van onze organisatie. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor mij persoonlijk en voor de organisatie beter om de voorzittershamer over te dragen.

Mijn reis binnen SGP-jongeren begon in 2018 als commissielid Binnenland en komt nu, 6 jaar later, tot een einde. Voor mij vormden de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 2023 het hoogtepunt binnen SGP-jongeren. Het was een geweldige ervaring om samen met talloze vrijwilligers jongerenthema's op de kaart te zetten! Als ik terugkijk op mijn ontwikkeling, ben ik ervan overtuigd dat SGP-jongeren veel te bieden heeft aan alle christelijke jongeren, zowel op het gebied van persoonlijke vorming en ontwikkeling als bij het opbouwen van waardevolle vriendschappen.

In de komende tijd gaan we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Onze organisatie beschikt over een sterke structuur met veel gemotiveerde mensen, en een nieuwe, enthousiaste voorzitter past goed bij de fase waarin SGP-jongeren verkeert. Ik heb het volste vertrouwen dat er een geschikte opvolger wordt gevonden.

Met vriendelijke groet,

Rody van Heijst