Verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oud-voorzitter George van Heukelom. Voor zijn gezin en familie, vrienden en kennissen zal dit een groot gemis zijn. SGP-jongeren wenst hen in deze verdrietige periode de troost toe die alleen God kan geven.

Van Heukelom was voorzitter van onze organisatie tussen 1986 en 1991. In zijn eerste jaar als voorzitter werd de eerste SGP-jongerendag georganiseerd, een tweejaarlijkse traditie die wij tot op heden nog steeds voort mogen zetten. Tevens pleitte hij tijdens zijn voorzitterschap voor een eigen SGP-jongerenzetel (“een krukje”) in het SGP-hoofdbestuur. Van Heukelom had een groot hart voor jongeren. In zijn tijd als politicus in Zeeland stelde hij veel van jongeren te kunnen leren.

Van Heukelom groeide op in een onkerkelijk gezin. Op zijn 19e deed hij belijdenis en werd hij gedoopt. Rody van Heijst, landelijk voorzitter van SGP-jongeren: “Met het verhaal van George van Heukelom voel ik enige verwantschap. Het is voor mij het grote bewijs dat God onveranderlijk en trouw is, en dat de wegen die Hij met mensen gaat voor ons ondoorgrondelijk zijn.”

In het Reformatorisch Dagblad van 29 mei 2015 zei Van Heukelom: “Sommige mensen lijken altijd zekerheid te hebben, ik ben meer een twijfelaar.” Zijn twijfel is nu overgegaan in eeuwige zekerheid.

Foto door Sebastiaan ter Burg