Beste SGPJ-vrienden,

Na de politieke aardverschuiving eerder dit jaar, hebben we gisteren opnieuw een historische avond beleefd op diverse vlakken. Wij feliciteren de PVV met hun indrukwekkende overwinning. Ook brengen wij onze felicitaties over aan de andere winnaars: GroenLinks-PvdA, NSC en BBB.

Wij mogen dankbaar zijn dat te midden van het verkiezingsgeweld de SGP haar drie zetels heeft weten te behouden. Tegelijkertijd is de uitslag voor de christelijke politiek in Nederland teleurstellend. Waar het aandeel van de christelijke partijen in 2021 nog 23 zetels bedroeg, is dit na gisteravond teruggebracht tot 11 zetels. Als SGP-jongeren maken wij ons dan ook ernstige zorgen over deze neerwaartse trend, maar wij blijven vastbesloten om op te komen voor christelijke normen en waarden in onze samenleving. Jij kunt hieraan bijdragen, ongeacht of je politieke ambities hebt. Help mee om christelijke normen en waarden weer terug te brengen in onze samenleving en sluit je aan bij SGP-jongeren!

De uitslag zoals die zich gisteravond heeft afgetekend, kan en mag niet worden genegeerd. Partijen zullen over hun schaduw heen moeten stappen om gezamenlijk te zoeken naar het beste voor Nederland. Het past de SGP om zich met drie zetels bescheiden op te stellen, maar wij roepen de SGP wel op om verantwoordelijkheid te nemen als dit van ons wordt gevraagd. We zijn verheugd dat onze lijsttrekker, Chris Stoffer, dit gisteren ook al heeft aangegeven bij de NOS.

De afgelopen maanden is er intensief campagne gevoerd. Veel vrijwilligers waren bereid een extra inspanning te leveren indien nodig. Dankzij de energie en onvermoeibare inzet van onze vrijwilligers waren we zichtbaar op straat en op (sociale) media. Daar mogen we best trots op zijn!

Rody van Heijst

Voorzitter SGP-jongeren