Even voorstellen… wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Rody van Heijst, ik ben 28 jaar oud. Ik ben geboren in Den Haag en heb daar een groot deel van mijn jeugd doorgebracht. Sinds enkele jaren woon ik samen met mijn vrouw in Bergschenhoek.

Waarom ben je kandidaat voor de SGP (wat spreekt jou aan)?

Op latere leeftijd ontwikkelde ik interesse in de politiek en begon ik mijn zoektocht naar een politieke partij waarin ik me kon vinden. Uiteindelijk ben ik bij de SGP terechtgekomen. Dit was geen vanzelfsprekende keuze, politiek werd er bij ons thuis niet met de paplepel ingegoten. Mijn interesse in de SGP ontstond vooral doordat ik op latere leeftijd tot geloof kwam.

Ik werd lid van de SGP en ben actief geworden voor SGP-jongeren, waar ik momenteel de functie van voorzitter vervul. Vanuit deze rol hoop ik als relatief jonge SGP'er extra aandacht te kunnen vestigen op belangrijke thema's voor jongeren, zoals huisvesting en openbaar vervoer.

Hoe wil je het christelijke geluid van de SGP bij jongeren brengen?

Niet iedereen deelt dezelfde interesse in politiek, zelfs niet binnen de SGP-jongerengroep. Daarom vind ik het mooi dat er zowel politieke als minder politieke activiteiten worden georganiseerd. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij SGP-jongeren en biedt vaak een laagdrempelige mogelijkheid om met jongeren in gesprek te gaan. Ik hoop dit tijdens de campagne te bereiken door middel van huiskamerbijeenkomsten. Als kandidaat volksvertegenwoordiger vind ik het van belangrijk om te horen wat er onder jongeren leeft.

Wat zijn volgens jou grote problemen waar jongeren nu mee te maken hebben?

Op dit moment staan we voor diverse aanzienlijke uitdagingen, aangezien tal van zaken in ons land momenteel niet naar behoren functioneren. Denk bijvoorbeeld aan de kwestie van de compensatie voor de Groningers en de afhandeling van de toeslagenaffaire. Ik ben van mening dat het van belang is dat we in Nederland prioriteit geven aan het herstellen van de fundamenten, omdat het daar momenteel duidelijk aan schort. Daarom hebben we bij SGP-jongeren gekozen voor de slogan "Bouwen aan de basis". Het is overigens opmerkelijk hoe goed deze slogan aansluit bij die van de SGP, namelijk "Woord houden".

Met welke speerpunten ga je de campagne in?

We hebben 10 speerpunten waarmee we de verkiezingen ingaan. Deze vind je hier. Hoewel deze punten niet onmiddellijk alle problemen oplossen, dragen ze wel bij aan het bouwen van een solide basis en werken we met elkaar toe naar een christelijk en toekomstbestendig Nederland!

Welk advies heb je voor 22 november?

Ik heb twee adviezen. Allereerst: ga stemmen! Dit is het moment om je stem te laten horen en duidelijk te maken welke koers Nederland moet varen. Ten tweede: als je dan gaat stemmen, stem dan op een partij die zich op een realistische wijze inzet voor een toekomstbestendig christelijk Nederland, een partij die betrouwbaar is en haar woord houdt. Stem op 22 november op de SGP!