23 okt: Rody in de podcast van Cvandaag

Steeds meer christenen komen als 'groengelovigen' uit de kast. Eén van hen is Micha Nederland-directeur Harmen Niemeijer. In deze klimaatpodcast gaat hij in discussie met Rody van Heijst, voorzitter van SGP-jongeren. Hoe urgent is het klimaatprobleem? Hoe komt 'groengelovig zijn' bij de generatiegenoten tot uiting? De twee millennials verschillen van mening over de vraag of klimaatactivisten onze steun verdienen.

6 nov: De tien van #10 - 1: De Bijbel als basis

De Bijbel dient als leidraad voor ons politieke handelen. Wij geloven dat de Bijbel onmisbaar is voor onze samenleving. Daarom pleiten wij ervoor dat de Bijbel de basis vormt van onze samenleving.

7 nov: De tien van #10 - 2: Geen schulden doorschuiven naar toekomstige generaties

Financiële stabiliteit vormt de kern van een gezonde economie, waarbij inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn en schulden niet worden doorgeschoven naar toekomstige generaties.

8 nov: Rody bij Christelijke Omroep

Rody was te gast bij Opkoers, een programma van de Christelijke Omroep (CO) om daar te spreken over zijn motivatie om als kandidaat-Kamerlid op de lijst van de SGP te staan. De aflevering is hier te luisteren op de website van CO en via onderstaande knop op YouTube.

10 nov: De tien van #10 - 3: Minder consumeren

Overmatig consumptiegedrag is een sta-in-de-weg in de transitie naar een duurzame economie. Hergebruik van spullen en grondstoffen is een belangrijke manier om als rentmeesters goed met de schepping om te gaan.

13 nov: De tien van #10 - 4: Bereikbaar en betaalbaar OV

De afgelopen jaren is er te veel bezuinigd op het openbaar vervoer, met name in de regio. Reizen duurt daardoor vaak onnodig lang. Daarnaast is OV relatief duur. Het OV zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn!

14 nov: De tien van #10 - 5: Toekomst voor jonge boeren, vissers en tuinders

De agrarische sector verkeert in grote onzekerheid door steeds veranderend overheidsbeleid. Terwijl zij voor ons voedsel zorgen. Boeren, vissers en tuinders verdienen een toekomst!

15 nov: De tien van #10 - 6:  Een betaalbaar (t)huis

Jongeren hebben zorgen over hun toekomstige woonsituatie. Wij zetten ons daarom in voor een eerlijke kans voor jongeren op de woningmarkt. Geef jongeren een stem!

Lees ook ons artikel (14-11-23) in het ND over het woningtekort. In dit artikel doen wij drie aanbevelingen voor het oplossen van dit urgente probleem.

16 nov: De tien van #10 - 7: Realistische verwachtingen van jongeren

Jongeren staan vandaag de dag voor tal van uitdagingen: studie, werk, vrienden en sociale media. Daarom willen wij realistische verwachtingen van jongeren.

Lees ook ons Manifest Prestatiedruk dat we voor de campagne overhandigde aan Chris Stoffer.

17 nov: De tien van #10 - 8: Rechtvaardig en barmhartig migratiebeleid

Nederland loopt tegen grenzen aan. Wij zijn voor regionale opvang en meer regie over studie- en arbeidsmigratie. Alleen als we de instroom beperken kunnen we échte vluchtelingen helpen.

17 nov: Studio SGPJ

SGP-jongeren heeft een eigen studio-aflevering verzorgd. Rody gaat onder leiding van gastheer Florian Pronk in gesprek met verschillende gasten. De uitzending bestaat uit drie belangrijke thema's: consuminderen, bereikbare regio en realistische verwachtingen van jongeren.

18 nov: De tien van #10 - 9: Ongeboren leven

Ieder mens heeft recht op leven. Abortus is daarom niet vanzelfsprekend. Om onbedoeld zwangere vrouwen te helpen, moet er een hulpfonds komen. Kies voor het leven.

Zie ook de flashmob Zingen voor het leven in Utrecht. 

20 nov: De tien van #10 - 10: Bescheiden overheid

Zwalkend beleid en gebroken beloftes doen veel kwaad en beschadigen het vertrouwen in de politiek. Daarom moet de overheid zich bescheiden opstellen en alleen bezighouden met regelgeving die ruimte geeft aan de samenleving.

Verkiezingsposter

Verkiezingsflyer