Den Haag – Generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten heeft vandaag uit handen van Willem Pos, voorzitter van SGP-jongeren, de Oranje Boven-prijs ontvangen. Middendorp kreeg de prijs vanwege ‘zijn inzet en doorzettingsvermogen waarmee hij de door bezuinigingen geplaagde Krijgsmacht heeft geleid’.

De Oranje Boven-prijs is een erkenning die jaarlijks wordt uitgereikt door SGP-Jongeren aan een persoon of instantie die zich heeft ingezet voor thema’s die SGP-jongeren belangrijk vindt. Pos: “Tom Middendorp heeft een zwaar uitgeklede Krijgsmacht geleid, waar tegelijk een steeds groter beroep op gedaan werd. Zijn inzet en doorzettingsvermogen waarmee hij de door bezuinigingen geplaagde Krijgsmacht heeft geleid en het tij heeft doen keren, hebben ons doen besluiten hem de Oranje Boven-prijs toe te kennen. Zijn tomeloze inzet om Defensie weer serieus te nemen en zijn talloze aansporingen tot nieuwe investeringen verdienen veel waardering. Als SGP-jongeren willen we een blijk van waardering geven, omdat we het onbegrijpelijk vinden dat er jarenlang met de pet is gegooid naar Defensie”.

Generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten geeft sinds 2012 leiding aan de Nederlandse krijgsmacht en zal in oktober opgevolgd worden. In 2014 was hij te gast op de SGP-jongerendag. Hier sprak hij onder andere over de rol van Nederland op het wereldtoneel en over de bezuinigingen bij Defensie.

Eerdere ontvingen onder andere mr. Pieter van Vollenhoven en Maxime Verhagen de Oranje Boven-prijs.

Foto: © Ministerie van Defensie