NB: de avond vindt vandaag, 26 juni, plaats

Verandert er nu echt iets door ontwikkelingssamenwerking? De nieuwe regering snijdt flink in het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Wordt dat wat jarenlang is opgebouwd dan niet weer afgebroken? Hetzelfde geldt voor de impact van (natuur)rampen, oorlogen en terrorisme in de landen waar Woord en Daad werkt. Zijn alle inspanningen op ontwikkelingssamenwerking hierdoor niet voor niks? En hoe kan internationale samenwerking voor duurzame verandering zorgen?

Wij nodigen je van harte uit voor een thema-avond rond het onderwerp Ontwikkelingssamenwerking: ‘Duurzame verandering - ideaal of realiteit?’. Esther Grisnich en Jacob Jan Vreugdenhil nemen ons deze avond mee in het eerlijke verhaal over de uitdagingen die er zijn en dat duurzame verandering bewerkstelligen complex is. Tegelijk zullen zij inspirerende voorbeelden delen van wat er wel verandert, ondanks alle uitdagingen.

Esther is op het moment Human Security Advisor bij de NAVO. Eerder was zij onder andere actief als Country Director voor ZOA in Irak en Advisor Middle East/ Israeli-Palestinian Conflict voor het Europees Parlement.

Esther Grisnich
Jacob Jan Vreugdenhil

Jacob Jan werkt intussen al bijna 11 jaar voor Woord en Daad, sinds april 2024 als bestuurder Programma's (Chief Program Officer). Eerder was hij onder andere actief voor Across South Sudan als Institutional Development Manager, Organizational Development Manager en Peace Economy Manager.

Je bent van harte welkom! De thema-avond vindt plaats op 26 juni 2024 om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00) in Stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht). Aanmelden is gewenst en kan hieronder.

Ik ben lid van SGPJ
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw