SGP-jongeren doet aangifte tegen Haags raadslid Khoulani om antisemitisme

ROTTERDAM - In reactie op een Facebookbericht van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani gaat SGP-jongeren aangifte doen van antisemitisme. Voorzitter Willem Pos: “Terwijl we strijden tegen antisemitisme, doet een gemeenteraadslid zulke verwerpelijke uitspraken. Reden genoeg voor aangifte.”

Het raadslid van de Haagse Partij van de Eenheid (!) noemde op Facebook een groep Israëlische scholieren 'Zionistische terroristen’ en ‘toekomstige kindermoordenaars en bezetters'. De scholieren waren in het kader van een jonge ambassadeursprogramma op bezoek bij de SGP-fractie in de Tweede Kamer. Khoulani deed zijn uitspraken op zijn Facebookpagina, in een reactie op SGP-leider Kees van der Staaij. Die had een foto van de ontmoeting getwitterd.

 

Voorzitter Willem Pos gaat namens SGP-jongeren aangifte doen vanwege de uitlatingen van Khoulani: "Het is absurd dat een gemeenteraadslid zulke uitspraken doet, waar de Jodenhaat van afdruipt. Terwijl antisemitisme een oprukkend probleem is in de samenleving, besluit dit raadslid een bijzonder slecht voorbeeld te geven door voorop te gaan met deze antisemitische teksten. Wat mij betreft zijn kwalificaties als ‘terroristen’, ‘kindermoordenaar’ en ‘bezetter' als het over deze Israëlische scholieren gaat, genoeg reden voor aangifte op basis van artikel 137c en 137d van het Wetboek van Strafrecht. Die artikelen gaan over groepsbelediging en aanzetten tot haat. Al helemaal omdat hij zijn bizarre uitspraken niet wil terugnemen." Het raadslid kwam in 2014 ook al in opspraak vanwege zijn openlijke sympathie voor ISIS.

 


Blog comments powered by Disqus