SGP-jongeren in de media over huwelijkstrouw

Gisteravond lanceerde Kees van der Staaij in Pauw een campagne tegen ontrouw. Jan-Willem Kranendonk, voorzitter van SGP-jongeren, reageerde vanochtend op Radio 1 instemmend op het plan: "Vreemdgaan dupeert de partner, de kinderen en uiteindelijk de hele maatschappij. Daarom is deze actie hard nodig". Bestuurslid Paula Schot, die gisteravond met Kees van der Staaij aan tafel bij Pauw zat, reageerde ook op de actie bij BEAM.

De SGP wil met behulp van crowdfunding een publiekscampagne opzetten om duurzame liefde en trouw te promoten. Als er voldoende geld is, wil de SGP een prikkelende campagne starten met een krachtige oproep voor huwelijkse trouw. Daarnaast wordt er een website gestart om relaties te verfrissen en te versterken. Voorzitter Jan-Willem Kranendonk steunt het plan van harte: "Ik denk dat iedereen binnen de partij het erover eens is dat huwelijkse trouw belangrijk is. Kees van der Staaij is het boegbeeld van de actie, maar we staan er van harte achter!"

SGP-jongeren voerde in het verleden actie tegen Second Love door een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie. Jan-Willem benadrukt de noodzaak van acties zoals tegen Second Love en andere vormen van ontrouw: "Eenderde van de huwelijken strand in Nederland. De gevolgen voor kinderen zijn heel schadelijk: ze kunnen zich minder goed hechten, schoolprestaties gaan achteruit en ze krijgen een lager zelfbeeld. Bovendien doen echtgenoten elkaar de belofte om in voor- en tegenspoed met en voor elkaar er te zijn".

Paula Schot, SGP-jongerenbestuurslid Leden & Relaties, trouwt over enkele weken en vertelt bij Pauw over haar visie op trouw. "Ik denk het dat heel erg mooi is dat je trouw aan elkaar belooft. Daarnaast wordt het huwelijk ook ingezegend in de kerk, met Gods hulp kun je een sterke band opbouwen die bestaat uit vriendschap en liefde". In het programma BEAM gaat ze verder in op dit onderwerp.

De volledige uitzendingen terugkijken? Zie hier:

Radio 1, De Ochtend met Jan-Willem Kranendonk (klik op 3e fragment)
Pauw en BEAM met Paula Schot

 


Blog comments powered by Disqus