Oud-bestuurslid Hans Nobel kandidaat-wethouder

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is Hans Nobel door de SGP in Korendijk naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Jarenlang was Hans Nobel (29) als ondernemer werkzaam in de visserij. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling. Na zijn VWO-examen, met een exact vakkenpakket, schreef hij zich in voor een studie economie aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Echter na vakantiewerk bij het familiebedrijf dat zich bezighoudt met de visserij op paling, besloot hij niet te gaan studeren maar te gaan werken. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan" zo verklaart hij deze opmerkelijke keuze.

De politiek heeft hem altijd al geboeid. "Als basisschooljongen ging ik al met mijn vader mee naar het gemeentehuis om de uitslagen van de verkiezingen te volgen", zo vertelt hij. En natuurlijk was de uitslag van de SGP het belangrijkste, want dat was de partij waarbij hij zich thuis voelde. Dat hij hart voor de partij had blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels vele jaren bestuurlijk actief is. Vanaf 2001 was hij gedurende 6 jaar bestuurslid van de SGP jongeren Hoeksche Waard en in 2005 werd hij ook bestuurslid van de kiesvereniging Korendijk. Daarnaast is hij sinds medio 2009 lid van de steunfractie van de SGP.

Binnen het bestuur vervult hij een actieve rol. "Als je ergens ja tegen zegt, moet je er ook voor gaan", is zijn mening, "dat is in mijn huidige werk niet anders. Het ondernemerschap vraagt om inzet en creativiteit." Wat hem in het politieke werk bijzonder boeit is om samen met anderen na te denken over de belangen van de Korendijkse gemeenschap. "Korendijk is een schitterende gemeente. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat deze gemeente met zijn verschillende kernen, vitaal blijft. Wonen, werken en recreëren zijn onder andere onderwerpen die voortdurend de aandacht vragen. De invulling van deze vraagstukken moet passen binnen de Korendijkse context."

Toen hem de vraag werd gesteld om zich kandidaat te stellen voor het wethouderschap heeft hij na enige bedenktijd positief gereageerd. "Graag zal ik, als er een beroep op de SGP wordt gedaan, in afhankelijkheid van God, mij inzetten voor de belangen van de Korendijkse gemeenschap", zo besluit hij.


Blog comments powered by Disqus