Oliebollen voor ouderen en zorgpersoneel

In deze laatste week van 2020 hebben lokale commissies van SGP-jongeren door het hele land oliebollen uitgedeeld om ouderen en zorgmedewerkers een steuntje in de rug te geven.

 

Silvan Hardeman, bestuurslid Leden & Lokaal bij SGP-jongeren, licht de oliebollenactie rond oudejaarsdag toe: “Ouderen en zorgmedewerkers heb een zwaar jaar achter de rug. De zorg staat onder hoge druk en ouderen hebben te kampen met een enorme eenzaamheid. Met deze oliebollenactie willen we een klein gebaar maken en laten zien dat we aan hen denken.” Eerder deze winter verzorgde de jongerenorganisatie van de SGP muzikale avonden in diverse verzorgingshuizen om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder jong en oud.

 

Het is niet de eerste keer dat de lokale commissies van SGP-jongeren rond de jaarwisseling een groep mensen in het zonnetje zetten. “Nadat onze lokale commissies vorig jaar de hulpverleners bezochten, zijn dit jaar de ouderen aan de beurt. Het is prachtig om te zien dat we op deze manier door het hele land heen, van Opheusden tot Yerseke, ouderen een hart onder de riem kunnen steken!”, aldus het Barneveldse bestuurslid van SGP-jongeren. “Ik hoop dat deze actie zowel jong als oud oproept om in deze dagen aan hun eenzame medemens te denken en een klein gebaar te maken. Omzien naar elkaar is zeker nu enorm belangrijk!”


Blog comments powered by Disqus