14 oktober: Menno de Bruyne

Op 14 oktober hoopt Menno de Bruyne te spreken voor de Hoeksche Waardse SGP-jongeren. Wij voelen ons zeer vereerd met zijn komst naar onze vereniging. De avond begint om 19.45 uur in de zaal van de Herst. Herv. Kerk te Oud-Beijerland.

Menno de Bruyne is in het dagelijks leven werkzaam als voorlichter bij de Tweede Kamerfractie van de SGP in Den Haag. Toen hij ruim 25 jaar geleden benoemd werd tot fractievoorlichter, was hij aan het Binnenhof een van de eersten in zijn soort. Inmiddels wemelt het er van de voorlichters, communicatiemedewerkers en spindoctors. Maar De Bruyne blijft een bijzondere voorlichter. Hij geniet tevens bekendheid als kenner van het Nederlandse staatsrecht, als deskundige op het terrein van de parlementaire geschiedenis en als royalty watcher. Zijn huis –in een als monument geregistreerde appartementencomplex, op fietsafstand van het Binnenhof– staat vol boeken over deze thema’s. Over het Nederlandse staatsrecht heeft hij „bijna alles” in huis.

Zijn huwelijk, met een Duitse, werd ruim twintig jaar geleden kerkelijk bevestigd door ds. H. G. Abma, in die tijd lid van de Eerste Kamer voor de SGP.

De Bruyne schreef in het verleden voor diverse kranten en bladen en is redactielid van partijblad De Banier. Zijn pennenvruchten kenmerken zich door een losse, humoristische stijl. Een psychologisch rapport, gemaakt bij het verlaten van de basisschool wist het al te melden: „Menno is een opgewekte jongen.”


Blog comments powered by Disqus