Kees van der Staaij spreker tijdens Johan de Wittlezing 30 oktober in Dordrecht

Kees van der Staaij spreker tijdens Johan de Wittlezing 30 oktober in Dordrecht

Politiek Den Haag heeft een turbulente tijd achter de rug: maar liefst vijf kabinetten in tien jaar. Bij de verkiezingen in 2012 bestond de kieslijst uit ongeveer twintig partijen. Deze feiten leiden tot interessante vragen: moet er een kiesdrempel komen? Hebben politieke partijen nog wel voldoende mandaat nu er steeds minder mensen lid zijn? Moet ons politiek bestel op de schop?

Het thema van de 23e Johan de Wittlezing is de bestuurbaarheid van Nederland. Kees van der Staaij, politiek leider van de SGP, geeft zijn visie op het politiek bestel.

De deuren van de Augustijnenkerk gaan vanaf 19.30 uur open (Voorstraat 216 te Dordrecht). De lezing start om 20.00 uur. Na de lezing gaat Kees van der Staaij in op vragen uit het publiek. Leerlingen van de succesvolle debatvereniging van het Johan de Witt-gymnasium nemen ook deel aan de discussie. Rond 21.45 uur is de lezing afgelopen. De entree is vrij.       

Sinds 1990 organiseert de stichting Dordtse Academie de Johan de Wittlezing, een eerbetoon aan Dordtenaar en raadpensionaris Johan de Witt. Met de lezing wil de stichting een bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat over fundamentele en/of actuele vraagstukken op het vlak van onder meer cultuur, geschiedenis, politiek, bestuur, onderwijs en gezondheidszorg. De lezing is een initiatief uit 1990 van toenmalig bestuurslid en hoofdredacteur van het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad, Bert Poll.


Blog comments powered by Disqus