Frank van Putten nieuwe beleidsadviseur SGP-jongeren

V: Waarom heb je gesolliciteerd voor de functie beleidsmedewerker?
A: Ik vind het ongelofelijk belangrijk dat jongeren nadenken over allerlei politieke thema’s. We maken keuzes, en moeten die kunnen uitleggen. De samenleving vraagt er om. Het gaat om een plaatsbepaling: waar staan we, hoe zijn we daar gekomen en waar moeten we naartoe? Aan dat bewustwordingstraject wil ik graag bijdragen.
 
V: Leg eens uit, hoe zit dat voor je zelf? Waar kom je ´vandaan´?
A: Als je het heel letterlijk bedoelt: uit Apeldoorn. Geboren en getogen. Afgelopen zomer heb ik mijn studie rechten aan de Vrije Universiteit afgerond. Een heel boeiende studie, waarbij ik me vooral verdiept heb in het staatsrecht en bestuursrecht. Net als in de politiek gaat dat vooral over de relatie tussen de overheid en ons als burgers. Daar ligt de verbinding tussen die studie en dit werk. 
 
V: En qua werkervaring die relevant kan zijn voor SGP-jongeren?
A: Tijdens mijn studietijd aan de VU heb ik een aantal tentamencursussen gegeven. Jongerejaars studenten die vlak voor het tentamen in sneltreinvaart het hele vak nog een keer door willen lopen. Uiteraard ging het om bestuursrecht en staatsrecht. Daarnaast heb ik tijdens het masterjaar gewerkt als studentassistent bij de sectie Migratierecht. Wie weet wat jullie daar nog van gaan merken…  
 
V: Hoe ben je bij de SGP terechtgekomen?
A: Dat komt door mijn christelijke levensovertuiging. Je levensovertuiging is verbonden met je politieke voorkeur. Geloof en politiek is niet te scheiden. De SGP verweeft geloof en politiek meer dan welke partij dan ook. Dat trekt mij naar de SGP. Toen ik ging studeren in Amsterdam was er in Apeldoorn een vacature voor assistent van de gemeenteraadsfractie. Ik werd daar aangenomen en werk er nog steeds met veel plezier.
 
V: Laatste vraag: waar gaan we naartoe, en waarom?
A: Dan kom je weer terug bij de eerste vraag. Ik vind vorming op politiek vlak erg belangrijk. Wat leeft er in de maatschappij, en welke vragen brengt dat met zich mee? De komende tijd hoop ik voor wat betreft toerusting en vorming op die vragen in te spelen. Als we ons met elkaar buigen over moeilijke vragen, houden we elkaar scherp, en zijn we in staat uit te leggen waarom we de keuzes maken zoals we ze maken. 
“En nu aan de slag, want er is ontzettend veel te doen”, zei Mark Rutte aan het eind van zijn eerste regeringsverklaring. Ik pas het nu maar toe op mezelf.
 

Blog comments powered by Disqus