Defensie: eerste investeringen zijn goede stap, nu doorpakken!

Defensie: eerste investeringen zijn goede stap, nu doorpakken!

De 100 miljoen die structureel in Defensie wordt geïnvesteerd is een verademing, stellen SGP-jongerenvoorzitter Jan-Willem Kranendonk en politiek bestuurslid Martin Holleman in het Nederlands Dagblad vanmorgen. Dat is mede te danken aan de inzet van de SGP, waar zij erg blij mee zijn. Wel is nodig dat er nu doorgepakt wordt en de komende jaren deze investering verveelvoudigd wordt.

Jan-Willem Kranendonk en Martin Holleman doen daarvoor verschillende voorstellen. Zo betogen zij dat er een publiek tv-net moet worden geschrapt en ook bij de kinderopvangtoeslag is het nodige geld te halen. Dat is ook nodig, omdat we met de NAVO de afspraak hebben jaarlijks 2 procent van ons Bruto Nationaal Product aan Defensie te besteden. Momenteel is dat 1,16 procent. Om dat verschil te dichten, is structureel zo’n zes miljard euro nodig.

SGP-jongeren vindt deze investering van groot belang omdat ons leger de basisverzekering is voor onze vrijheid. Die basisverzekering moet je niet laten verlopen, maar juist zorgen dat die voldoende dekking biedt om onze vrijheid te waarborgen.

LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL


Blog comments powered by Disqus